Belgische bonbons

Voor onze bonbons werken we samen met chocolatier Valentino. Met meer dan tachtig verschillende soorten bonbons zit jouw smaak er zeker tussen! Bestel je bonbons online en proef meteen ook de gratis bonbon van de maand.

Belgische bonbons van Valentino

Bonbons of pralines

In België en Frankrijk heten bonbons "pralines". Wikipedia vertelt ons dat een praline een zoete lekkernij van chocolade is die verschillende vullingen kan hebben. De meest gebruikelijke vulling is er eentje op basis van noten (veelal hazelnoten): praliné. Maar er zijn ook andere vullingen mogelijk, zoals room, marsepein, of de meer vloeibare chocoladeganaches. De allereerste praline was niet zozeer als lekkernij bedoeld, maar als medicijn tegen een slechte spijsvertering. De kok van de Franse graaf de Plessis-Praslin bedacht een mierzoet snoepje met suiker en chocolade voor zijn meester die met een slechte spijsvertering sukkelde. Vroeger werd gedacht dat zoetigheden de oplossing waren voor spijsvertergingsproblemen. De naam "praline" is afgeleid van de naam van de graaf. Of een praline ook echt helpt tegen een slechte spijsvertering durven we te betwijfelen, maar dat een zoete lekkernij na het eten erg lekker is, is wel zeker :-)

Waarom Valentino

Het moet ergens in april 2018 geweest zijn. Suikerdraakje was op dat moment nog enkel online aanwezig, maar de winkelplannen waren er al, en daarmee ook meteen het idee om het assortiment uit te breiden met bonbons, chocolade en ander lekkers. Aan mij dus de leuke opdracht een chocolatier uit te kiezen. Mijn belangrijkste criterium in mijn zoektocht? Ambachtelijke topkwaliteit.  Mijn oog viel al heel snel op Valentino, niet in het minst omwille van de enorme keuze aan verschillende bonbons die zij aanbieden. Bij een eerste bezoek werd ook onmiddellijk duidelijk dat de mensen achter Valentino leven voor hun product: de passie voor chocolade, het streven naar perfectie, het enthousiasme waarmee nieuwe smaken gelanceerd worden, de ambitie om iets traditioneels als een bonbon om te toveren in een modern, trendy product…  De klik was er, de chocolade smaakte naar meer en de knoop was in een mum van tijd doorgehakt: wij zouden gaan samenwerken met chocolatier Valentino.

Ons assortiment

Er schuilt een groot voordeel in het starten van een gloednieuwe winkel: die deel je in zoals je het zelf kiest. Valentino biedt meer dan tachtig verschillende bonbonss aan en wij konden niet kiezen. We zijn dus resoluut voor een grote toonbank gegaan, met plaats voor al dat lekkers. De bonbons die je online kan bestellen hebben we dan ook altijd in voorraad in de winkel, met vullingen van klassieke praliné tot ganache van donker bier.

Bonbons met vulling van hazelnootpraliné

De bonbons met hazelnootpraliné zijn degene die iedereen kent en lust. Maar wie dacht dat een pralinévulling niet origineel kan zijn vergist zich! Onze Besamé Mucho bonbon heeft een vulling van praliné met stukjes Bretoense pannekoek, de praliné van Bellina heeft stukjes rice crispie als extraatje en in de Pralinibs vind je geroosterde cacaoboon.

Bonbons met vulling van verse room

Beter bekend als de Manons. De bekendse Manon is de witte bonbon met koffieroom en een noot, de Manon Mokka. Maar ook hier geldt: een roomvulling kan origineel zijn! De Manon Blueberry heeft een roomvulling met bosbessen en in de room van de Manon Sraciatella zitten chocoladestukjes verwerkt. 

Bonbons met ganaches en karamelvulling

Mijn persoonlijke favorieten! Het Poireke kreeg een vulling van donkere ganache met Lenniks Poireken, een perenjenever uit het Pajottenland. En de allerlekkerste? Dat is de Grand Place in fondantchocolade, gevuld met heerlijke zoute karamel!

Bonbons met marsepeinvullingen

Van gewone zuivere marsepein tot marsepein met cacao, cocos, pistache… En de aardbei in marsepein mag ook niet ontbreken natuurlijk.

Vers, vers en nog eens vers

Eerst en vooral: al onze bonbons worden gemaakt in België, met de allerlekkerste chocolade. Valentino heeft zijn hoofdzetel in Schepdaal, onze winkel is gelegen in Roosdaal. Voor de niet-kenners van het Pajottenland: die twee liggen niet ver van elkaar. Wij krijgen dan ook elke maandag een nieuwe lading lekkers geleverd, en bonbons zijn op hun best wanneer ze vers gemaakt zijn!

Bonbon van de maand

De chocolatiers van Valentino zitten nooit stil: elke maand verzinnen ze een nieuwe creatie die enkel in die maand te proeven is in de winkel. Bestel je jouw bonbons online, dan voegen we het proevertje van de maand toe aan jouw bestelling. En we horen wel graag of je ze al dan niet lekker vond natuurlijk! De bonbon van de maand november is een donkere praline met een zachte vulling van karamel met fleur de sel.