Chocolade dragees

Alleen de allerbeste chocolade, omhuld met een dun suikerlaagje in een waaier van prachtige kleuren... dat zijn de heerlijke suikerbonen van De Bock.

Chocolade dragees of suikerbonen

Wat zijn suikerbonen

Een suikerboon of dragee is chocolade met een dun suikerlaagje. De originele suikerboon was niet gevuld met chocolade, maar had een amandelnoot in het midden. Dragees met chocolade bestaan in verschillende kleuren, al dan niet met een parelmoeren laagje. 

Hoeveel dragees per kilogram

Een kilogram bevat ongeveer 240 dragees. Wil je graag wat kleuren combineren? Wij verkopen onze suikerbonen vanaf 500 gram per kleur.

Hoeveel dragees per bedankje

Wij gebruiken tien dragees per afgewerkt bedankje. Met een kilogram kan je dus ongeveer 25 bedankjes afwerken.

Hoe lang blijven dragees goed

Dragees hebben een lange houdbaarheid van 12 tot 18 maanden. Na die datum mag je ze nog wel eten, maar kan de kwaliteit wat minder zijn. 

Wanneer kan je chocolade dragees verpakken

Je kan je dragees gerust twee maanden voor de verwachte bevallingsdatum verpakken.

Hoe moet je dragees verpakken

In tegenstelling tot snoepjes is er voor dragees niet altijd een plastic zakje nodig om suikerbonen te verpakken, je kan ze dus zo verpakken in doosjes die geschikt zijn voor voeding. Is dat niet het geval (denk aan houten doosjes bijvoorbeeld), dan kan je ze vooraf wel nog in een plastic zakje stoppen.

Hoe moet je dragees bewaren

Op kamertemperatuur, afgeschermd van licht en altijd op een droge plaats. Zeker niet in de ijskast dus!

Chocolade dragees of snoep

Het komt steeds vaker voor dat men voor snoepjes kiest in de plaats van dragees, er zijn dan ook steeds meer snoepjes beschikbaar per kleur. Dat is iets minder traditioneel, maar je kan met snoepjes even mooie creaties tevoorschijn toveren.

Ingrediënten van dragees

Bij ons vind je enkel de dragees van De Bock, deze bevatten geen grenadine. De ingrediënten variëren verder per kleur, we hebben ze hier voor jou opgelijst.