Communiebedankjes

Bij een Communie of lentefeest hoorden aanvankelijk ook suikerbonen. Die traditie is wat op de achtergrond geraakt, suikerbonen zijn vervangen door allerlei leuke communiebedankjes. Personaliseer ze in het feestthema, succes verzekerd!

Communiebedankjes bestellen

Engeltjes, kaarsen en suikerbonen

Waarschijnlijk verraad ik nu één en ander over mijn leeftijd, maar toen ik mijn communie deed werden er nog volop suikerbonen uitgedeeld. In een plastic houdertje waar een kleine witte kaars in stak, afgewerkt met echte tulle. Soms stak er al eens een zilverpareltje tussen, of een amandelboon... maar nooit snoep. Op de bijhorende bedankkaartjes stond een engeltje afgebeeld en alles was wit. Mocht je jou de vraag stellen: ik ben inderdaad een kind van de jaren zeventig. Ondertussen gaat het er allemaal wat minder strak aan toe voor wat die communiebedankjes betreft: Kauwgom met naam is immens populair, suikerbonen en zilverpareltjes worden eerder per uitzondering nog uitgedeeld en engeltjes komen er niet meer aan te pas. Vraag je je af wat er zoal uitgedeeld moet worden aan de gasten en hoe je dat allemaal nog geregeld moet krijgen voor het grote feest? Suikerdraakje to the rescue!

Help! De bedankjes!

Je hebt de perfecte outfit gevonden voor zoon/dochterlief, hij of zij heeft alvast een afspraak bij de kapper, de zaal is geboekt, het menu is opgesteld en de familie heeft de feestdatum al een half jaar geleden verplicht in de agenda genoteerd. Oef. Twee weken voor het feest hoor je de buurvrouw vol trots verkondigen welke bedankjes zij de gasten straks meegeeft: oeps, compleet uit het oog verloren! Geen paniek, wij zijn dat gewoon. Meer zelfs: ons volledig assortiment is tegenwoordig afgestemd op een snelle levering. En dat geldt dus voor de gepersonaliseerde bedankjes, doosjes en potjes, suikerbonen en snoepjes.

Communiebedankjes met of zonder foto?

Hebben jullie een prachtige fotoreportage laten maken en kunnen deze foto's ook zonder probleem doorgegeven worden? Dan kan je kiezen voor communiebedankjes met foto. Een potje chips met foto is al jaren de absolute nummer één, maar je kan ook een wikkeltasje met snoep laten voorzien van een foto van het feestvarkentje, of een flesopener.

Hoeveel bedankjes?

Da's een eenvoudige: zoveel als er gasten zijn. Maak dus een lijstje van het aantal volwassenen en het aantal kinderen dat straks komt feesten en voilà, het aantal te bestellen bedankjes is bekend. De minimale afnames van onze artikelen zijn zo laag mogelijk gehouden, dus ook voor een klein familiefeestje komen we uit onze pijp.

Welke bedankjes?

Grofweg kan je een onderscheid maken tussen de zoete bedankjes en de nuttige bedankjes, met alle mogelijke combinaties van die twee.

Zoete communiebedankjes

Denk doopsuikerdoosjes, maar dan doorgaans met een lager babygehalte :) We hebben de meest populaire doosjes verzameld, met een kleine voetnoot dat - wanneer je je gading niet zou vinden in onze categorie communiebedankjes - er nog een veel groter assortiment aan doosjes beschikbaar is bij de doopsuikercollectie. Doopsuikerdoosjes zijn mooi af te werken met opdruk of met een sticker, je vult ze met lekkers naar keuze. Let wel op wanneer je kartonnen doosjes met snoepjes zou willen vullen. Dat kan perfect, maar de snoepjes moeten altijd eerst in een snoepzakje verpakt worden, anders drogen ze uit. Geef je liever geen doosje, dan kan je gaan voor snoep met naam. Denk daarbij aan een chocoladetablet, een doosje chips, kauwgom, pepermuntjes. De absolute nummer één van de afgelopen twee jaar? Het mini chocopotje met aangepast etiket!

Kleine likeurflesjes

Helemaal terug van weggeweest: kleine likeurflesjes die je vult met een lekkere (mooie gekleurde) jenever. Sticker erop en klaar, succes verzekerd! Gevulde flesjes kan je in de winkel bestellen en afhalen, online bieden we ze enkel ongevuld aan.

Nuttige Communiebedankjes

Lees: zeepflesjes met naamopdruk, een zakspiegeltje, lippenbalsem, een flesopener, een theelichtje ... bedankjes die - naast erg leuk - ook nog eens erg bruikbaar zijn en dus niet zomaar achteloos weggegooid worden na het feest. Personaliseer ze op onze site in het feestthema voor een mooi samenhangend geheel.

Communiebedankjes voor de kinderen

Zo'n spiegeltje of een flesje likeur kan wel mooi en leuk zijn voor volwassenen, kinderen hebben er niks aan. Voor hen kan je de eerder genoemde snoepjes voorzien, of je kan gaan voor een speelgoedje met naamopdruk. Schuifpuzzeltjes bijvoorbeeld, die kan je nog afwerken met wat extra snoepjes ook! Of een flesje bellenblazer (leuk!), een kleursetje, een jojo, ...

Wanneer Communiebedankjes bestellen?

Snoep, chocolade, suikerbonen, chips en ander lekkers is minstens een half jaar houdbaar, de feestdatum ken je al. Bestellen kan dus gerust een maand of zelfs langer voor de feestdatum. We hanteren een leveringstermijn van ongeveer zeven werkdagen maximaal, en de communieperiode is elk jaar enorm druk. Dat wil zeggen dat die zeven werkdagen voor communiebedankjes eerder regel dan uitzondering zijn. Tijdig bestellen is dus nodig.