Geboortebedankjes

Hoera, jullie baby is geboren! Iedereen wil jullie kleine uk natuurlijk bewonderen en daar horen ook cadeautjes bij. Bedank jullie bezoek met een kleine attentie, je vindt bij ons de meest originele geboortebedankjes.

Geboortebedankjes online bestellen

Van zodra jullie baby geboren is willen jullie de geboortebedankjes natuurlijk snel in huis hebben. Je kan de bedankjes dan ook beter vooraf geregeld hebben, zodat ze een maand voor de verwachte datum klaar staan. We geven je graag wat praktische tips over het online bestellen van geboortebedankjes.

Wat zijn geboortebedankjes

De naam zegt het al: geboortebedankjes zijn kleine geschenkjes die uitgedeeld worden bij de geboorte of bij het doopsel van een baby. Er wordt een klein geschenkje voorzien per volwassen koppel, en ook de kinderen die op kraambezoek komen krijgen wat leuks als aandenken aan de geboorte.

Wat geef je als geboortebedankje

Je kan geboortebedankjes opsplitsen in twee grote groepen: de eetbare bedankjes en de nuttige bedankjes... of een combinatie van die twee. Een leuk kartonnen doosje met wat snoepjes of suikerbonen bijvoorbeeld, of een blikje gevuld met parels in chocolade. Snoep met naam is erg populair als bedankje: zo kan je chocoladetabletten of fruitsnoepjes uitdelen met de naam van jullie kindje erop. Lippenbalsem en flesopeners zijn dan weer nuttige, bruikbare bedankjes waar iedereen blij mee is. Voor de kinderen kan je denken aan een flesje bellenblazer of een lolly met naamsticker.

Wanneer bestel je de bedankjes

Wij versturen bestellingen die online geplaatst worden binnen de zeven werkdagen, maar voor je eigen gemoedsrust kan je beter wat marge incalculeren. Het ideale moment om geboortebedankjes te bestellen is in de zesde tot zevende zwangerschapsmaand. Er is dan nog tijd genoeg om alles naar jullie wensen af te werken en je hoeft je in de laatste maand van de zwangerschap geen zorgen meer te maken over de bedankjes.

Hoeveel geboortebedankjes heb je nodig

Dat varieert en is afhankelijk van hoe groot jullie familie- en vriendenkring is. Hou rekening met één bedankje per koppel en voorzie ook een extra bedankje voor de kinderen. Vergeet eventuele klasgenootjes van grote broer of zus daarbij niet! Voor de collega’s wordt meestal een grote snoeppot voorzien, gevuld met snoepjes of suikerbonen.

Snoepjes of chocolade dragees

De traditie van de geboortebedankjes is overgewaaid vanuit België, waar vooral suikerbonen worden uitgedeeld. Dat zijn chocolade dragees, beschikbaar in verschillende kleuren. Hou je niet van suikerbonen, dan kan je kiezen voor snoepjes of voor chocoparels. Mag het echt helemaal anders? Denk dan eens aan chocoladerepen met naam, of zelfs kleine potjes chocopasta.

Hoeveel dragees of snoepjes per doosje

Per bedankje reken je op 10 dragees of ongeveer 50 gram snoepjes. Je hebt dus ongeveer een kilogram snoep of dragees nodig voor 20 tot 25 bedankjes. Erg mooi wordt het wanneer je twee kleuren dragees combineert, je kan ze bij ons bestellen vanaf 500 gram per kleur.

Wanneer kan je je bedankjes klaarmaken

We raden aan de bedankjes een maand voor de uitgerekende datum klaar te zetten . Je weet tenslotte nooit: baby zou zomaar kunnen beslissen iets vroeger ter wereld te komen.

DIY of kant en klaar

Knutsel je graag of wil je graag wat geld besparen bij het samenstellen van je geboortebedankjes, dan kan je ervoor kiezen ze zelf af te werken. Je vindt bij ons echt alles wat je nodig hebt om dat tot een goed einde te brengen. Vind je jezelf niet heel creatief of heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan, dan kan je je geboortebedankjes kant en klaar bestellen. Je ontvangt alles dan netjes afgewerkt thuis en kan de bedankjes meteen uitdelen.

Geboortekaartjes met bijhorende bedankjes

Wil je de geboortebedankjes mooi laten matchen met de gebootekaartjes? Wij kunnen je helpen! De illustraties die je op onze website kan kiezen, kunnen ook gebruikt worden om geboortekaartjes te ontwerpen. Omgekeerd kunnen we de plaatjes van de geboortekaartjes gebruiken om geboortebedankjes mee te ontwerpen. En een ontwerp op maat is ook mogelijk, zowel voor geboortekaartjes als voor bedankjes.

Waar bewaar je de afgewerkte bedankjes?

Je kan afgewerkte bedankjes goed bewaren op kamertemperatuur op een droge, donkere plaats.